FB

Wino i ryby z Jeziora Dobczyckiego

Wyobraźcie sobie Państwo, że aby spróbować potraw z ryb złowionych chwilę wcześniej, nie trzeba jechać nad morze czy na pojezierza...


 

 

 

 

 

 

 

 

Nieopodal Dworu Sieraków, w Jeziorze Dobczyckim pływają ryby każdego ranka odławiane przez rybaków. Potrzeba zaledwie chwili, by znalazły się one w naszej kuchni. Najbliższa taka okazja już niebawem.
Zapraszam serdecznie

Paweł Gąsiorek
Współwłaściciel Dworu Sieraków

 

 

Podczas kolacji podamy ryby, które tego samego dnia zostaną wyłowione przez dobczyckich rybaków. Trudno jest przewidzieć, jakie konkretnie będą to gatunki. W związku z tym możemy jedynie napisać, że podczas kolacji pojawić się mogą: sum, sandacz, karp, okoń, jesiotr, leszcz lub szczupak.

 

Spotkanie odbędzie się

30 czerwca o godz. 20.00

w Dworze Sieraków koło Krakowa
 

Spotkanie poprowadzi Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina,

współwłaściciel Dworu Sieraków

 

Zapraszamy serdecznie!

 

 

lista win i menu 



« powrót